Kohti Pariisia ja parempaa arkea

Jalostaja Para Team on paraurheilijoiden ja suomalaisen perheyhtiön yhteinen matka kohti parampaa arkea. Hanke sai lähtölaukauksen vuonna 2018, ja sillä tuetaan tiimiin kuuluvien urheilijoiden lisäksi myös paraurheilun asemaa Suomessa. Projekti on historiallinen, sillä paraurheilua ei ole aiemmin tuettu Suomessa yhtä mittavasti.

Alkuaan kaksivuotiseksi suunnitellun Jalostaja Para Team -hankkeen sopimus ulottuu nyt vuoteen 2024 asti. Tiimiin kuuluu kuusi urheilijaa, joiden matkaa kohti vuoden 2024 Pariisin paralympialaisia Jalostaja tukee. Joukkoon mahtuu sekä nuoria lupauksia että kansainvälistä menestystä niittäneitä konkareita.

Alkuperäisestä, vuonna 2018 perustetusta tiimistä mukana ovat edelleen ratakelaaja Amanda Kotaja, pikamatkojen juoksija ja pituushyppääjä Iida Lounela sekä tiimin kapteeni, ratakelaaja Leo-Pekka Tähti. Syksyllä 2021 tiimiin liittyivät uusina ratsastaja Pia-Pauliina Reitti, hiihtäjä Inkki Inola ja uimari Jenna Rajahalme.

Tukea urheilijoille ja tunnettuutta paraurheilulle

Vaikka tiimin urheilijat välillä vaihtuvat, on hankkeen tavoite pysynyt samana alusta asti. Tarkoituksena on tukea urheilijoita matkalla kohti unelmia ja samalla raottaa heidän arkea: tähtihetkiä, haasteita ja kaikkea siltä väliltä.

Arki toimii yhdistävänä tekijänä urheilijoiden ja Jalostajan välillä, sillä Jalostaja haluaa toimia paremman arjen jalostajana. Sosiaalinen vastuullisuus on myös perheyhtiölle hyvin tärkeää. Siksi onkin hienoa kertoa, että Jalostaja Para Team palkittiin Vuoden urheilumanagerointitekona vuonna 2019. 

Hankkeella on alusta asti ollut kaksi päätavoitetta:

  1. Parantaa paraurheilun mainetta lisäämällä paraurheilun tunnettuutta ja kiinnostavuutta sekä herättämällä keskustelua paraurheilun merkityksestä ja asemasta.
  2. Tuoda lisäarvoa urheilijoille tarjoamalla tiimin urheilijoille ja taustajoukoille hyödyllistä tietoa sekä yhteisön, jonka arvo säilyy vielä vuosia sponsorointiprojektin jälkeen.

Yhteisöllisyys on yksi hankkeen avainsanoista. Niinpä keväästä 2023 lähtien Para Teamin urheilijat ovat olleet entistä vahvemmin osana muuta Jalostajan markkinointia, kun Para Teamin some-tilit siirtyivät osaksi Jalostajan päätilejä. Yhdessä on hieno mennä kohti Pariisia!

Share