Vastuullisuustekomme

Tuotelaatu ja -turvallisuus, meidän työntekijöiden hyvinvointi, hävikin minimointi sekä kipeästi apua kaipaavien tukeminen. Muun muassa näistä raaka-aineista muodostuu Oy Lunden Ab:n konkreettiset vastuullisuusteot.

Tuotelaatu ja -turvallisuus ykkösasia

Tuotteidemme turvallisuus ja laatu ovat kulmakiviä, joihin tutut, jo vuosikymmeniä suomalaisten arjessa maistuneet tuotteemme nojaavat. 

Oy Lunden Ab:n tuotantolaitoksella on sertifioitu tuoteturvallisuusjärjestelmä (FSSC-22000), joka varmistaa tuotteiden turvallisuuden ja laadun. Olemme ylpeitä myös luomusertifikaatistamme (FI-EKO-201), joka kertoo sitoutumisestamme vastuulliseen tuotantoon. Lisäksi useille tuotteillemme ja tuoteryhmillemme on myönnetty Avainlippu-tunnus sekä Sydänmerkki.

Oy Lundén Ab Jalostajan Oiva-raportti >

Tärkeät työntekijämme

Hyvällä ruoalla on monta salaista ainesosaa, mutta yhden tärkeimmistä haluamme paljastaa: tuotteidemme eri valmistusvaiheissa mukana olevat ihmiset. Tämän takia kehitämme jatkuvasti tapoja huolehtia henkilöstömme hyvinvoinnista ja työturvallisuudesta entistä paremmin. Paljon on jo tehty, kuten vuosittaiset ilmapiirikyselyt, työryhmät työntekijöiden työkyvyn tukemiseksi ja jatkuvat työympäristön riskien arvioinnit. Jokaista tapaturmatonta kuukautta juhlitaan: tällä kannustamme turvalliseen työskentelyyn. 

Hävikki minimiin

Olemme huolestuneita hävikin ympäristövaikutuksista. Siksi minimoimme hävikin määrää kaikessa toiminnassamme ja tuotannon jokaisessa vaiheessa. Olemme selvittäneet tuotantoprosessin vaiheet, joissa voimme jatkossa vähentää materiaalien käyttöä, jätteen määrää ja ympäristölle aiheutuvia haittoja. Haemme myös systemaattisesti uusia, entistä vastuullisempia pakkausratkaisuja. Näillä keinoin kuljemme kohti tavoitettamme hävikin vähentämiseksi ja samalla kestävämpää ja vastuullisempaa liiketoimintaa.

Jätteet hyötykäyttöön

Jätteiden kierrätys ja hyötykäyttö on meillä suurennuslasin alla: etsimme siihen entistä tehokkaampia tapoja. Seuraamme jätteiden kierrätysastetta kuukausittain – onkin ilo kertoa, että kokonaiskierrätysasteemme on noussut yli 60 prosentin tasolle vuonna 2023! Tämä ylittää teollisuuden keskiarvon. 

Meille toinen merkittävä etappi on jätteiden lajittelun 100 prosentin hyötykäyttöasteen saavuttaminen. Tämä toteutui tehokkaalla jätteiden ohjauksella:

Jaamme tuotelahjoituksilla toivoa 

Haluamme olla siellä missä apua tarvitaan. Vuosien varrella tuotelahjoituksemme ovat levittäneet helpotusta ja toivoa monille hyväntekeväisyyskohteille, kuten Ukrainan sota-alueille sekä Suomeen saapuneille ukrainalaisille. Kotimaassa olemme aktiivisesti mukana Operaatio Ruokakassin ruoanjakelussa sekä teemme yhteistyötä Hurstin Apu -ruokajakelun kanssa. 

Kohti parempaa arkea

Vuonna 2018 pamahti lähtölaukaus historialliselle hankkeelle, kun hyppäsimme tukemaan Suomen parayleisurheilijoiden arkea. Syntyi Jalostaja Para Team, joka koostuu uransa eri vaiheissa kisaavista paraurheilijoista. Hanke tukee tiimiin kuuluvien urheilijoiden lisäksi myös paraurheilun asemaa Suomessa. Alkuaan kaksivuotiseksi suunniteltu hanke jatkuu edelleen – nyt tiimin tähtäin on vuoden 2024 Pariisin olympialaisissa.