Leo-Pekka Tähti luotsaa tulevaisuuden paraurheilutähtiä

Jalostaja Para Team 2024-2026

Jalostaja jatkaa suomalaisen paraurheilun tukemista. Vuonna 2018 perustettu Jalostaja Para Team suuntaa kuusihenkisenä kohti tulevia paralympialaisia.

Ratakelaajat Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja niittivät menestystä Pariisin paralympialaisissa. Pronssimitalistien seuraavat tavoitteet urheilun saralla ovat jo selkeät.

Lähden ensi viikolla Espanjaan, jossa koripallojoukkueeni on jo aloittanut treenikautensa. Ratakelaustakaan en ole kokonaan hylkäämässä, vaikka 100 metrillä olenkin saavuttanut oikeastaan kaiken mahdollisen”, Tähti kertoo.

Olen tyytyväinen kauteeni. Paralympialaisista jäi hyvä mieli, vaikka toki kultaa lähdettiin hakemaan. Nyt varaan aikaa levolle ja läheisille, kunnes suuntaan taas täysillä kohti ensi vuoden MM-kisoja”, Kotaja jatkaa.


Ei menestystä ilman tukea

Sekä Tähti että Kotaja ovat kuuluneet Jalostaja Para Teamiin sen perustamisesta asti. Projekti on sekä Jalostajan että suomalaisen paraurheiluhistorian mittavin sponsorointihanke.

Tähän päivään mennessä Jalostaja Para Team on tukenut 15 paraurheilijaa. 

Olympialaisten jälkimainingeissa on helppo huomata ero vammattomien ja paraurheilijoiden välillä niin tunnettuudessa, näkyvyydessä kuin tarjotussa tuessa. Haluamme perheyhtiönä auttaa näitä kansainvälisesti menestyneitä paraurheilijoita tarjoamalla niin taloudellista tukea kuin kannustavan yhteisön”, kertoo Jalostajan myyntijohtaja Jaakko Lunden.

Vahva luotto tulevaisuuden toivoihin

Vuonna 2018 perustetussa Jalostaja Para Teamissa mukana olevien urheilijoiden lajikirjo on ajan saatossa laajentunut ja urheilijoiden taso noussut. Tähden ja Kotajan lisäksi tiimiin kuuluvat pikamatkojen juoksija ja pituushyppääjä Iida Lounela, uimari Jenna Rajahalme ja maastohiihtäjä Inkki Inola.

Syyskuussa Jalostaja Para Teamiin liittyi uusi, Pariisin paralympialaisissa debytoinut kouluratsastaja Laura Kangasniemi.

Uskon, että jokaisella Jalostaja Para Teamiin kuuluvalla urheilijalla on mahdollisuudet menestyä tulevissa MM-kisoissa sekä paralympialaisissa vuosina 2026 ja 2028. Lahjakkainkaan urheilija ei kuitenkaan pärjää ilman tukea ja kannustusjoukkoja”, tiimin kapteenina toimiva Tähti kertoo.

Jalostaja Para Teamin urheilijat kaudella 2024–2026:

Share